News and Events: Open Positions

Please note that this newsitem has been archived, and may contain outdated information or links.

Vacature Instituutsmanager

Deadline: Friday 4 June 2021
Kerngegevens van vacature Instituutsmanager
Publicatiedatum 3 mei 2021
Sluitingsdatum 4 juni 2021
Opleidingsniveau Universitair
Functieomvang 38 uur per week
Salarisindicatie €3,3746 to €5,127 bruto per maand
Vacaturenummer 21-319

Ben je op zoek naar een afwisselende en verantwoordelijke functie in een dynamische en internationale werkomgeving? Ben je procesmatig sterk en heb jij ervaring met financieel management en acquisitie en beheer van (wetenschappelijke) onderzoeksprojecten? Heb jij affiniteit met personele aangelegenheden? Sta je stevig in je schoenen en heb je goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden? Voor het interfacultaire Institute for Logic, Language and Computation zoeken wij een instituutsmanager.

Wat ga je doen

Het betreft een brede functie waarin je de wetenschappelijk directeur adviseert en proactief meedenkt bij het strategisch en operationeel instituutsbeleid. Je maakt een vertaalslag van beleid naar uitvoering en draagt zorg voor een efficiënte en effectieve organisatie van de bedrijfsvoering binnen het instituut op o.a. financieel, personeel en facilitair gebied. De instituutsmanager is tevens lid van het managementteam en de rechterhand van de directeur en vormt daarmee een spil van het instituut.

De volgende taken zijn tevens onderdeel van de functie:

 • je draagt zorg voor het opstellen van de instituutsbegroting, planning- en control cyclus, managementrapportages en het opstellen van de lange termijnbegroting;
 • je ontwikkelt een plan voor de bedrijfsvoering van het ILLC en geeft daar vorm aan, binnen de facultaire en universitaire kaders, en je draagt verantwoordelijkheid voor de uitvoering aan de bedrijfsvoering processen (financiën, personeel, huisvesting, ICT en administratieve ondersteuning);
 • je houdt toezicht op en bent verantwoordelijk voor het implementeren van het ARBO-, Milieu- en Veiligheidsbeleid, ICT, en de informatievoorziening binnen het instituut;
 • je regisseert en ondersteunt wetenschappelijke activiteiten zoals visitaties (onderwijs en onderzoek), jaarverslagen, verzamelt en interpreteert management informatie hiervoor, hebt contact met andere partijen en bewaakt het proces;
 • je draagt bij aan de acquisitie van 2e en 3e geldstroomprojecten, adviseert en ondersteunt projectleiders bij de aanvraag hiervan, toetst de consequenties hiervan op het gebied van de financiën;
 • je geeft leiding aan de ondersteunende medewerkers van het instituut (6 personen) en participeert in diverse faculteits- en/of universiteits-brede overleggen en projecten;
 • samen met je team ben je het 1e aanspreekpunt voor collega’s binnen het instituut;
 • je zal de komende tijd een coördinerende rol op je nemen in de verhuizing van het instituut naar een nieuwe locatie in LAB42 in 2022.

 

Wat vragen we aan jou

 • een voltooide academische opleiding op master niveau;
 • aantoonbare werkervaring in een complexe organisatie – bij voorkeur in een academische context - waarin belangen afgewogen moeten worden;
 • een grote organisatiesensitiviteit, goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • leidinggevende ervaring;
 • sterk cijfermatig inzicht en bewezen kennis en ervaring op het gebied van financiën, met het opstellen van begrotingen en het bewaken van de exploitatie;
 • het vermogen om goed te kunnen schakelen tussen verschillende bedrijfsprocessen (met name: financiën, HR, secretariële ondersteuning) en verantwoordelijkheid kunnen nemen voor het verbeteren van deze processen;
 • de competentie om realistische inschattingen van tijd, mensen en middelen te maken die nodig zijn om een doel te bereiken.
 • proactief en een dienstverlenende en oplossingsgerichte instelling;
 • aantoonbaar sterk in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Je bent daadkrachtig, verbindt in je aanpak en weet draagvlak te creëren binnen het instituut. Je bent in staat om goed aan te voelen wat vanuit het perspectief van bedrijfsvoering nodig is voor onderzoek en onderwijs en gaat hierover de dialoog aan.

 

Ons aanbod

Een tijdelijk dienstverband van een jaar voor 38 uur per week, bij voorkeur zo snel mogelijk en uiterlijk met ingang van 1 Augustus, 2021. Indien we jouw functioneren positief beoordelen, volgt aansluitend een vast contract.  

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring en niveau bij aanvang van het dienstverband, €3.746,- tot max €5.127,- (schaal 11) op basis van volledige werktijd (38 uur per week). Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8,3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Afhankelijk van externe ontwikkelingen en goed functioneren zal er op termijn gekeken worden naar uitbreiding van verantwoordelijkheden, waardoor er een doorgroeimogelijkheid ontstaat naar een functie in schaal 12.  

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de FNWI.

 

Over ons

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) heeft zo’n 7,000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Zo’n 1.600 medewerkers geven onderwijs dagelijks inzetten om kennis en nieuwsgierigheid over te brengen aan de ruim 7.000 studenten in de bachelor- en masteropleidingen die we aanbieden op onze Amsterdam Science Park campus. Onze acht onderzoeksinstituten beslaan de hele breedte van de bètawetenschappen: van astronomie en natuurkunde, tot levens- en aardwetenschappen, moleculaire wetenschappen, wiskunde en de informatiewetenschappen. Of we nu bezig zijn de oorsprong en bouwblokken van het leven te ontrafelen of aan de basis staan van de technologie voor de toekomst, we vinden elkaar in een onbegrensde nieuwsgierigheid. 

De Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt onderwijs en onderzoek met een sterk internationaal profiel in een groot aantal disciplines op het gebied van taal en cultuur. De faculteit is gevestigd in het centrum van Amsterdam en onderhoudt intensieve contacten met vele culturele instellingen in de hoofdstad.

Het Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) is een interfacultaire onderzoeksinstituut binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI), en de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw).  Het ILLC is gericht op wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Er werken wetenschappers en studenten van over de hele wereld, waardoor er een internationaal klimaat heerst met Engels als voertaal. Met een relatief grote aantal MSc studenten, PhD studenten en postdocs heeft het instituut een levendige, informele sfeer.

Vragen?

Heb je nog vragen over de functie of wil je meer weten over ons instituut? Neem dan contact op met:

 

Sollicitatie                                        

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Herken je je in dit profiel? Dan ontvangen wij graag uiterlijk 4 juni 2021 jouw motivatiebrief en CV in één enkel .pdf document te uploaden via het CV-veld in onderstaande link.

We vragen je in je cv ook de maanden (niet alleen de jaren) bij opleiding(en) en werkervaring te vermelden.

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de week van 14 June, 2021 en de 2e gespreksronde wordt gehouden in de week van 21 June, 2021.

Wij stellen acquisitie niet op prijs

#LI-POST

Please note that this newsitem has been archived, and may contain outdated information or links.